Woningbouw

Woningbouw

U kunt bij ons terecht voor een kleine aanpassing in uw bestaande woning of bedrijfspand tot aan een volledige nieuwe installatie. De disciplines die daar bij komen kijken en die we voor u in kunnen vullen staan onderstaand beschreven.

Verbouwingen en renovaties

In woningen is de afgelopen decennia veel veranderd. De belasting en het verbruik zijn enorm toegenomen door magnetrons, vaatwassers, wasdrogers, computers etc. In het verleden kon men in huisinstallaties af met slechts enkele groepen, tegenwoordig is er meer nodig. Daarnaast zijn er nieuwe voorschriften op het gebied van veiligheid.

In tegenstelling tot vroeger is de huiseigenaar verantwoordelijk voor keuringen van huisinstallaties. U dient hiervoor een erkend installateur in te schakelen. Broeders Elektrotechniek is gecertificeerd en is u graag van dienst.

Wij kunnen u adviseren bij uitbreidingen van de installaties, voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer, aanpassen of vernieuwen van de meterkast, renovaties en uitbreidingen bij verbouwingen.

Duurzame energy

Op het gebied van duurzame energie zijn we sterk aan het inzetten. Denk hierbij aan zonnepanelen, maar ook aan enegiemonitoring.

Zonnepanelen zijn steeds efficiënter en mits goed ingezet binnen en paar jaar terugverdiend. Een veilig installatie van uw panelen en omvormer is bij ons gegarandeerd. Zelfs een autonome energievoorziening, waarbij u geheel onafhankelijk bent van de energiemaatschappijen is tegenwoordig mogelijk en kunnen we voor u realiseren.

Om uw energiegebruik inzichtelijk te maken kunnen we energie monitoring integreren in uw bestaande installatie. Dit kan als losse monitoring, of als deel van een domotica installatie en zoals voor de privé sector als industrieel.

Domotica

Domotica zorgt voor allerlei mogelijke verbeteringen in een gebouw. Denk aan automatische regelingen op het gebied van verlichting, verwarming, communicatie en veiligheid. De combinatie van ICT en domotica biedt oplossingen voor maatschappelijke kwesties, zoals energiebesparing en zelfstandig wonen voor ouderen.

Er is bijvoorbeeld een groeiende behoefte aan meer gemak en comfort in huis, door de koppeling van systemen als stereo, tv, verlichting en verwarming. Dat geldt voor consumenten in het algemeen, en voor mensen met een zorgvraag in het bijzonder: dankzij integrale, intelligente systemen kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen.

Daarnaast gaat veel aandacht uit naar duurzaamheid: energiebesparing, CO2-reductie en minder gebruik van fossiele brandstoffen.

Inbraakbeveiligingen

 De toename van criminaliteit is een feit. De hieraan verbonden vraag naar veiligheid, en daarmee de vraag naar veiligheidssystemen, is blijvend hoog. Broeders elektrotechniek kan een oplossing bieden op dit gebied in diverse disciplines:

  • Branddetectie,
  • Alarminstallaties,
  • Vandalismebestrijding (camera toezicht)