BROEDERS - Onze vakgebieden

Voor welke vakgebieden kunt u allemaal terecht bij Elektrotechniek B.V.

icon over ons
EEN OVERZICHT VAN ONZE VAKGEBIEDEN

Het team van Broeders Elektrotechniek B.V. kan worden ingeschakeld voor alle elektrotechnische werkzaamheden voor utiliteit, woningbouw, renovaties en industrie.
Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

utiliteit

UTILITEIT NIEUWBOUW EN RENOVATIE

Broeders Elektrotechniek regelt alles van A tot Z voor ieder project. Met een persoonlijke aanpak zorgen wij ervoor dat alle elektrische installaties aansluiten op uw wensen. Staat u voor de keuze nieuwbouw of renovatie? Wilt u energie besparen of heeft u andere plannen? Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs om uw wensen en ideeën te bespreken. In welke branche u ook actief bent, door onze jarenlange ervaring weten we precies waaraan uw installatie dient te voldoen.

Wij maken een passend voorstel of desgewenst een uitgebreid advies. Dit nemen we stap voor stap met u door, zodat u de juiste afwegingen kunt maken. Daarna gaan wij aan de slag met de voorbereidingen. De projectleider is hierbij uw aanspreekpunt. Uiteraard kunnen we ons team bij grotere projecten uitbreiden.

Met het ontwerp op maat starten wij met de uitvoering. Door een efficiënte coördinatie komen materialen naar de bouwplaats, zodat onze monteurs alles netjes binnen planning kunnen installeren.

Iedereen binnen Broeders Elektrotechniek draagt zorg voor goede communicatie en een uitstekende kwaliteit van de te verrichten werkzaamheden.

De werkzaamheden gebeuren in overleg met eventuele aannemers en naar volle tevredenheid van de klant, waarbij we continu streven naar verbeteringen. Wij staan voor kwaliteit en ook na oplevering kunnen wij u ontzorgen door het technisch beheer uit handen te nemen. Uw duurzame partner zijn, dat is ons doel.

ONZE PARTNERS

icon domotica

SMART HOME

Smart home is letterlijk vertaald ‘slim huis’ en dat is ook wat je met een smart home creëert. Smart home wordt benoemd als er sprake is van veel geautomatiseerde processen in en rondom het huis.

DOMOTICA: integreren smart home combinaties

Vaak wordt er bij smart home ook gesproken over domotica. Domotica is het samenvoegen en combineren van verschillende smart home combinaties. Door technieken te integreren in huishoudelijke mogelijkheden, wordt de kwaliteit van het huis bevorderd.

Met een smart home maak je verschillende processen een stuk makkelijker, doordat deze automatisch uitgevoerd worden met behulp van slimme producten, smart home artikelen genaamd.

Hoe werkt een smart home?

Een smart home werkt op verschillende manieren. Wanneer slimme apparaten met elkaar gecombineerd worden ontwikkel je pas echt een smart home. Veel smart home producten kunnen met elkaar praten, maar dienen nog wel gekoppeld te worden. Met behulp van een smart home server kun je slimme producten op elkaar aansluiten. Een voorbeeld hiervan is Loxone. Loxone gebruikt veel eigen componenten met bijbehorende software.

Wat kun je met een smart home?

Met een smart home kun je daadwerkelijk alle kanten op. Je kunt heel veel processen die je normaal gesproken handmatig zou doen, automatiseren. Zo kun je bij het verlaten van het huis, automatisch het licht uit laten gaan, de verwarming uitzetten en de slimme deurbel op de ‘ik ben weg’ instelling zetten. Ik zet veel voorkomende smart home mogelijkheden op een rij met bijbehorende smart home producten.

Voorbeelden toepassingen smart home:

 • Verlichting op vastgestelde tijden aan laten springen wanneer het donker wordt (slimme lampen)
 • De verwarming automatisch uitzetten als de laatste persoon het huis verlaat (slimme thermostaat)
 • Communiceren met de postbode die voor je huis staat als je niet thuis bent (slimme deurbel of compleet intercomsysteem)
 • Besparen op je energie doordat je op je werk merkt dat er nog apparaten aan staan en deze uitzet met je smartphone
 • Zonwering automatisch open laten gaan als de zon begint te schijnen, energie besparen doordat de warmtepomp minder uren draait.
 • Het gazon op de juiste momenten laten maaien tot op de centimeter nauwkeurig (robotmaaiers)
 • Bekijken en erachter komen hoeveel energie een apparaat gebruikt in de stand-by functie (slimme stekkers)
 • Geen extra componenten nodig voor een standaard beveiligingssysteem en integratie van rookmelders inclusief doormelding in de app.
 • En dit is nog maar een greep van de smart home mogelijkheden. Het wordt pas echt interessant als je producten met elkaar gaat combineren.

Smart home koppelen met smartphone:

Door veel gebruik te maken van de standaard software met app ook op je smartphone kun je tevens ook op afstand veel bedienen. Zo kun je op het werk je verwarming alvast aanzetten om bij thuiskomst in een warm huis aan tafel te gaan zitten.

Voordelen van een smart home:

Bij een smart home heb je ongelooflijk veel voordelen. Met name op het gebied van gemak en energiebesparing. Zo vergeet je veel minder snel handelingen, zoals het uitzetten van het licht of het lager zetten van de thermostaat. Maar daarbij krijg je ook heel veel inzichten je kan bijvoorbeeld ontdekken hoeveel energie apparaten eigenlijk gebruiken zonder dat deze ‘aan’ staan.

Voor meer informatie kunt u altijd met ons contact opnemen om de mogelijkheden in uw woning of bedrijf te bespreken.

ONZE PARTNERS

icon laadpalen

AUTOLADERS

Zakelijke laadpaal voor bedrijf of kantoor:

Wanneer u op zoek bent naar laadpalen voor plaatsing bij uw bedrijf of kantoor dan adviseren wij u te kiezen voor units met sockets met bij voorkeur minimaal 11kW per stuk.

Daar waar een vaste kabel in de thuissituatie grote voordelen heeft, adviseren we op een parkeerterrein altijd een socket. Met een vaste kabel kiest u namelijk direct voor het type aansluiting en sluit hiermee een groot aantal auto’s uit. Tevens is een unit met een vaste kabel minder vandalismebestendig.

De keuze voor het te leveren vermogen is eveneens van belang, steeds meer auto’s kunnen grote vermogens aan. Wanneer de laadpaal zich op niet afgesloten terrein bevindt, kunt u er het beste voor kiezen om deze te beveiligen met RFID, een slot of een app bediening.

Drukknop – de laadpaal is door iedereen te gebruiken.

RFID – de laadpaal is semiopenbaar, iedereen met een pasje kan laden.

Slot – de laadpaal wordt bediend met een of meer sleutels die in uw bezit zijn.

App bediening – de laadpaal wordt bediend met een app op uw telefoon.Wanneer u de units beveiligd met pasjes, dan kunt u er voor kiezen om deze openbaar te maken. Met een openbare unit kan iedereen met een laadpas, van welke aanbieder dan ook, bij u laden en de stroom wordt automatisch met u verrekend.

Laadpaal voor thuis: Waarom een eigen laadpaal?

Met een eigen laadpaal of laadstation vertrekt u altijd met een volgeladen accu van huis. U kunt uw auto prima ’s nachts opladen, zodat u de volgende dag zorgeloos weg kunt rijden. Daarnaast is een eigen laadstation ook goedkoper en sneller dan een openbare laadpaal, afhankelijk van de locatie betaal je al snel 2 tot zelfs 5 keer meer dan als je de auto thuis aan de lader zet. Door onze laadstations garandeer je dat je auto kan laden aan de maximale snelheid.  

In principe is elk huis geschikt voor een laadstation en kan er altijd een oplossing voor uw elektrische auto gevonden worden.

Load balancing?

Load balancing is een extra optie bij veel laadpalen die voor een verbinding tussen de laadpaal en de meterkast zorgt. Door deze verbinding kunnen de laadpaal en meterkast met elkaar communiceren en zo heeft de laadpaal inzicht over de beschikbare stroom en hoeveel stroom de laadpaal gebruikt. Zo kan de laadpaal voorkomen dat er teveel stroom wordt gebruikt en de stoppen doorslaan. Dit doet de load balancing module door de laadsnelheid van de laadpaal te verlagen zodra er te veel stroom gebruikt wordt. Bij sommige laders loopt deze communicatie via de P1 poort van de slimme meter (*) en voor sommige laders moet hiervoor een loadbalancing module worden ingebouwd. Bel ons voor vrijblijvend advies!

ONZE PARTNERS

icon server

NETWERKINSTALLATIES

Als je van plan bent een netwerk aan te leggen, dien je rekening te houden met de netwerkomgeving, netwerkbelasting en bouwkundige omvang. Bij een netwerkomgeving onderscheiden we particulieren, kantoor en industriële omgevingen. Als je zware software gebruikt is het aan te raden internetkabels aan te schaffen met een hoge snelheid. Tot slot is de bouwkundige omvang cruciaal: moeten de kabels namelijk grote afstanden door het pand afleggen, dan heb je kabels op rol of glasvezelkabels nodig.

Een moderne data-telefonie installatie is het centrale zenuwstelsel van uw organisatie. U moet volledig op deze installatie kunnen vertrouwen, daarom eist u natuurlijk de hoogste kwaliteit. En het belang van een goed werkend netwerk voor uw bedrijf, hoeft geen betoog! Tegenwoordig zijn telefonie- en computernetwerken met internet, steeds meer één systeem. Digitaal telefoneren, ook wel Voice over IP genoemd, wordt de standaard vanwege de vele voordelen. Maar om volop van die voordelen te profiteren, moet uw data-telefonie installatie niet alleen een perfect product zijn, maar ook goed worden geïnstalleerd! Wij ontwerpen uw data-telefonie installatie. En of het nu gaat om aanleggen, uitbreiden, doormeten of certificeren van uw netwerk, wij leggen uw installatie aan met de kwaliteit waar wij voor staan en uiteraard volgens de hoogste normen. Naast de traditionele cat. bekabeling kunnen wij uw installatie ook voorzien van glasvezel bekabeling voor nog snellere communicatie.

Welke internetkabels heb ik nodig voor mijn netwerk?

Er zijn vijf categorieën aan netwerkkabels die zich onderscheiden op basis van snelheid en bandbreedte. In deze tabel is per categorie aangegeven wat de snelheid en bandbreedte is:

Categorie

Snelheid

Bandbreedte

Cat5e

1 Gbps

100 MHz

Cat6

1 Gbps

250 MHz

Cat6a

10 Gbps

500 MHz

Cat7

10 Gbps

600 MHz

Cat8

40 Gbps

2000 MHz

 Niet alleen snelheid en bandbreedte, maar ook de mate van bescherming is onderscheidend voor een internet kabel. We maken onderscheid tussen niet-beschermde en beschermde kabels. Een UTP kabel is onbeschermd, maar is eventueel verkrijgbaar met een laagje folie (F/UTP) of gevlochten folielaag (SF/UTP). Als je een beschermde kabel wilt, schaf je een FTP kabel aan. Deze exemplaren zijn beschermd met folie (F/FTP) of een sterke laag gevlochten folie (S/FTP). Een beschermde kabel is vooral aan te raden als er veel invloeden van buitenaf zijn, bijvoorbeeld als je meerdere kabels naast elkaar hebt liggen. Zo voorkom je storingen op het signaal, ook wel interferentie genoemd.

Bel ons voor vrijblijvend advies!

ONZE PARTNERS

pv installaties-1

ZONNEPANELEN

Met een aantal panelen bespaart u al gauw honderden euro’s op uw jaarrekening. Dit is onder andere afhankelijk van de plaats en hellingshoek van de panelen en het type paneel dat u aanschaft. Zonnepanelen zorgen tevens voor een waardestijging van uw woning. De overheid heeft het afschaffen van aardgasgebruik in woningen hoog op de agenda staan. Wanneer u zonnepanelen aanschaft zet u alvast de eerste stap naar gasvrij wonen, u kunt namelijk uw eigen energie opwekken!  

Waarom zonnepanelen van Broeders Elektrotechniek?

Zoals u van ons gewend bent staan we voor kwaliteit, we garanderen dan ook goede kwaliteit zonnepanelen te leveren en installeren. U wordt uitgebreid geïnformeerd door onze medewerkers. Van het berekenen tot het plaatsen van de panelen, de aanpassing op de elektrotechnische installatie tot het inregelen van de apparatuur.

 • Wij leveren alleen kwalitatief goede panelen
 • Garantie op de installatie en aanleg door vakbekwaam personeel
 • Vrijblijvend en eerlijk advies
 • Veilige en vakkundige installatie, zeker ook in de meterkast!

 

ONZE PARTNERS

icon settings

INSPECTIES

De Arbowet heeft er voor gezorgd dat veiligheid en gezondheid van werknemers steeds verder is aangescherpt. Dit betekent o.a. dat de werkgever verantwoordelijk is voor veilige elektrotechnische installaties.

AANBOD INSPECTIES

Thermografie: Hierbij wordt met behulp van een thermografische camera infrarood opnamen gemaakt.

NEN 3140: Bij de NEN 3140 inspectie wordt de vaste installatie volgens de NEN 3140 / NEN-EN 50110 gecontroleerd. Het bestaat uit een visuele en meettechnische controle waarbij voornamelijk gekeken wordt naar de veiligheidsaspecten.

SCIOS Inspecties: Tijdens het gebruik van elektriciteit kunnen zich diverse risico’s voordoen. Vanuit het Verbond van Verzekeraars eist men te voldoen aan het beperken van risico’s. Daarom is de SCIOS Scope 8 en 10 opgesteld. Dit zijn inspecties om aan de voorwaarden van de normen en de verzekeringen te kunnen voldoen.

Machines en gereedschap: De zorgplicht zoals gesteld in de Arbeidsomstandighedenwet beperkt zich niet alleen tot de installatie voor algemene verlichting en de voeding naar machines. Het zegt ook iets over de veiligheid van de machines, besturingen en gereedschap.

ONZE PARTNERS

icon cctv

BEVEILIGING: ALARMSYSTEEM

In de meeste gevallen is het een goede zaak om je woning beter te willen beveiligen. De meest voor de hand liggende optie om dit te doen is door een alarmsysteem aan te schaffen. Er zijn een groot aantal soorten alarmsystemen op de markt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je op je veiligheid bezuinigt als je een alarmsysteem koopt. Neem daarom de volgende aandachtspunten goed in overweging en vind het alarmsysteem dat perfect aansluit bij je woning en wensen.

Draadloos: een draadloos systeem heeft als voordeel dat je deze eventueel zelf installeert en dat je de componenten kunt verplaatsen mocht je situatie binnenshuis veranderen. Je bent dan wel afhankelijk van werkende batterijen. Hiervoor is regelmatig onderhoud noodzakelijk.

Bekabeld: een bekabeld systeem wordt direct aangesloten op je elektriciteitsnetwerk waardoor het altijd van stroom wordt voorzien. In het geval van een storing nemen oplaadbare batterijen het over. Hiervoor kan het zijn dat je muur moet worden opengebroken of dat er kabels moeten worden doorgetrokken.

Hybride: een hybride systeem bestaat uit een stel vaste componenten die uit te breiden zijn met draadloze componenten. Dit geeft je toch nog enige vrijheid, maar ook de zekerheid van het elektriciteitsnetwerk.

Wel of geen alarmcentrale: Bij de meeste kwalitatieve systemen heb je de mogelijkheid een abonnement te nemen bij een alarmcentrale. Dit is geen verkeerde overweging, omdat je dan zeker weet dat er altijd iemand je woning in de gaten houdt. U kunt naar de mogelijkheden vragen bij een van onze betrouwbare partners. Het is belangrijk dat je deze keuze goed maakt, want hier hangt veel van af. Ze verantwoordelijk voor de kwaliteit van je alarmsysteem, regelen ze het jaarlijkse onderhoud en het abonnement bij de alarmcentrale en leg je dus eigenlijk de veiligheid van je gezin en je bezittingen in hun handen.

BEVEILIGING: CAMERASYSTEEM

Wilt u volledig ontzorgd worden bij het installeren van een camerabewaking systeem? Dat kan, onze installateurs beschikken over de nodige kennis- en ervaringen om uw systeem vakkundig te installeren. Onze monteurs komen secuur en netjes bij u monteren.

Wij leveren verschillende type camerabeveiliging systemen. Er kunnen verschillende bewakingscamera’s worden geplaatst, denk bijvoorbeeld aan een Dome camera of Bullet camera. Een Bullet camera heeft een langwerpig uiterlijk en wordt vaker toegepast bij bedrijfspanden waarbij preventie een pre is. Een Dome camera wordt vaak toegepast op een woning door het compacte design. Ook kunt de series technisch onderscheiden van het aantal meters nachtzicht of verschillende resoluties.

ONZE PARTNERS

WAAR KUNT U ONS VINDEN

ADRESGEGEVENS

Tussendonk 132
4878 AM Etten-Leur
076-5041501

OVERIGE

KvK: 89016505
BTW: NL864854316B01

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m Do 08:30 – 16:30
Vrijdag 08:30 – 16:00
Za t/m Zo gesloten